Apunt a l'Associat
Juny 2013
Núm. 59
NOTÍCIES FEDERACIO DE GREMIS DE CONSTRUCCIO

Presentació de l'informe Gestió i impuls de les infraestructures II: residus el proper 28 de juny

El CTESC acollirà la presentació de l'informe Gestió i impuls de les infraestructures II: residus el proper 28 de juny. L'acte comptarà amb la presència del senyor Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'informe Gestió i impuls de les infraestructures II: residus recull diversos elements de debat relacionats amb el desenvolupament de la política i les infraestructures de residus durant els darrers anys amb l'objectiu de presentar els reptes de futur i les consideracions consensuades pels agents socials que participen al CTESC a partir de l'anàlisi estadística, bibliogràfica i documental.


Congrés Contract Componexpo a Saragossa

El dijous dia 20 de juny tindrà lloc al Palau de Congressos de Saragossa, al recinte Expo (davant estació AVE), el Congrés Nacional Contract Componexpo, que organitzat per Fira de Saragossa, serà el principal esdeveniment professional en 2013 del Sector del Contract per a la Indústria del moble acabat, materials i components.

Al Congrés s'abordaran 4 temàtiques principals, com són: a) La situació del Contract a Espanya. b) Claus per orientar l'Empresa cap al canal Contract. c) Aspectes pràctics del Contract Internacional amb seminaris per àrees geogràfiques mundials. d) Innovació en materials per Contract.

Hi intervindran ponents experts de primer nivell, així com associacions vinculades al Contract i empreses amb àmplia experiència en aquest canal. El congrés posa a disposició dels assistents una zona de networking per a trobades de negocis, facilitant la dinamització del sector. El Congrés Contract Componexpo 2013 garanteix l'assistència de Fabricants de Mobles (llar, cuina, oficina, bany), Components per a la indústria del moble, materials i serveis i Professionals del Disseny i l'Arquitectura.


Convocatòria 2013 de subvencions per al foment de les sol•licituds de patents i models d'utilitat esapnyols i a l'exterior

El BOE de 4 de juny de 2013 publica la Resolució de 30 de maig de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques convoca per a l'any 2013 la concessió de subvencions per al foment de les sol•licituds de patents i models d'utilitat espanyols i a l'exterior. L'Ordre IET/940/2013, de 24 de maig, estableix les bases reguladores d'aquestes subvencions que consta de dos programes: El programa d'ajuts per al fometn de sol•licitud de patents i models d'utilitat a l'exterior i el `programa d'ajuts per al foment de sol•licitud de patents i models d'utilitat espanyols per a la pime i les persones físiques.


Jornada “Solucions CESCE de caució global per a la internacionalització de la seva empresa”

SEOPAN, TECNIBERIA i CESCE organitzen pel proper 24 de juny a Madrid una jornada intitulada “solucions CESCE de caució global per a la internacionalització de la seva empresa”. Les persones interessades a assistir-hi poden adreçar-se a acepedac@cesce.es

NOTÍCIES GREMI DE CONSTRUCTORS DE LES TERRES DE LLEIDA

36a Festa Patronal del Gremi de Construcció de les Terres de Lleida

El Gremi de Constructors de les Terres de Lleida va celebrar divendres 14 de juny la seva 36ª. edició de la Festa Patronal en honor a Sant Antoni de Pàdua. L'edifici de la Llotja va acollir la vetllada que tingué com a acte central la conferència "El present, una història carregada de progrés", pronunciada pel Director de l'IEI, Sr. Josep M. Solé i Sabaté, a la que va seguir el sopar. L'esdeveniment va comptar amb l'assistència de personalitats rellevants de l'àmbit social i institucional local.

NOTÍCIES ASSOC PROMOTORS-CONSTRUCTORS DE LLEIDA

La presidenta d'APCE reclama finançament i desgravacions fiscals i més suport a la rehabilitació en el debat “El nostre gran repte o oportunitat: el nou sector immobiliari”

La presidenta d'APCE-Lleida, Sra. Montse Pujol, va prendre part en el debat “El nostre gran repte o oportunitat: el nou sector immobiliari” que va acollir el Cercle d'Economia el passat 10 de juny, en el qual van participar també la presidenta del Col•legi d'Arquitectes, Montse Giné; la promotora immobiliària, Pilar Pallàs i l'arquitecte-urbanista, Josep Maria Llop. Pujol va afrimar que el sector immobiliari necessita finançament o desgravacions fiscals per reactivar el sector i per frenar l'economia submergida, l'altre gran problema del sector. Així mateix, va reclamar una aposta més decidida del Govern central per potenciar la rehabilitació.


APCE amplia els serveis relatius a la gestió patrimonial

APCE-Lleida ofereix als seus associats una ampliació de serveis lligats a la gestió patrimonial. En aquest sentit, l'entitat donarà suport i assessorament a qüestions relatives al lloguer d'habitatges, etc. Per a més informació podeu adreçar-vos a la Sra. Ester Rossell erossell@coell.org (973 23 2166)


APCE resol els vostres dubtes sobre la comissió de seguiment de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB)

Ha quedat constituïda la Comissió de seguiment de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB). La delegació estarà formada pels ministeris d'Economia i Hisenda, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el Banc d'Espanya (BE) i el Banc Central Europeu (BCE). El conegut com a banc dolent compta amb 50.400 milions en actius.

> Us informem que APCE-Lleida hi té participació en aquesta comissió a través de FECAPCE i, per tant, podem donar resposta als dubtes dels associats d'APCE-Lleida davant qualsevol qüestió del SAREB. Contacteu amb nosaltres adreçant-vos a la Sra. Ester Rossell erossell@coell.org (973 23 21 66).

NOTÍCIES ASSOC. PROV. DE FABRICANTS D'ARIDS I FORMIGONS

El conseller Puig es compromet a seguir reformant les lleis per facilitar la recuperar del sector dels àrids

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, encarregat de cloure l'Assemblea 2013 del Gremi d'Àrids de Catalunya, va manifestar que les claus per superar l'actual conjuntura per al sector dels àrids són “l'eficiència energètica de les empreses” i, en un pla més polític, “la reforma dels tràmits administratius per tal que facilitin la iniciativa empresarial”, una reforma encetada amb les Lleis Òmnibus que el conseller es va comprometre a aprofundir. Finalment, va defensar el procés de Transició Nacional com la fórmula per progressar econòmicament, pel que comportaria de disminució de la pressió fiscal i l'augment de la inversió pública.

Per la seva banda, l'eurodiputat Ramon Tremosa, va presentat la ponència El corredor mediterrani, el repte de les infraestructures a Europa, i va exposar les oportunitats de negoci que, des de 2014, generarà la construcció d'aquest ferrocarril de mercaderies.

El president del Gremi d'Àrids de Catalunya, Joaquim Roca, va demanar a la Generalitat un “alleugeriment de la burocràcia, una normativa ambiental i laboral simple i contrastada, i infraestructures portuàries que ajudin l'exportació dels àrids”. Factors, tots ells, que facilitarien la recuperació de les empreses en aquest temps de crisi. També va recordar els valors i utilitats que l'entitat aporta en la defensa del sector. Entre ells, “la reducció dels costos mitjançant la revisió dels avals per a la restauració”.

D'altra banda, durant l'Assemblea s'han donat a conèixer diverses dades de l'Informe de Conjuntura de la Mineria a Cel Obert a Catalunya, que elabora la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, i que estima que el 2012 les empreses extractives catalanes van produir 29,62 milions de tones de material. La sèrie històrica indica una caiguda de més del 25% respecte el 2011, i una caiguda acumulada de la producció minera a Catalunya del 65% des d'abans de l'inici de la recessió (l'any 2006 es va assolir el màxim històric, amb 85,26 milions de tones). El volum de negoci s'ha reduït encara més, per sobre del 75% segons les estimacions del sector, per la caiguda de preus i la demanda de materials més barats.

Actualment, mentre que els consums d'àrids a l'Europa Occidental se situen entre 5 i 6 tones anuals per habitant –uns 15 quilos de pedra al dia –, tot i tenir les infraestructures ja construïdes, a Catalunya ha passat de les 8,4 tones/habitant al 2007 a només de 2,6 tones/habitant, al 2013. Un consum que no garanteix el bon estat de les infraestructures nacionals. Tenint en compte aquest indicador sol mesurar el grau de desenvolupament territorial, es tracta de demandes pròpies de país en vies de desenvolupament. Per capgirar aquesta situació, el sector està fent esforços per incrementar la seva activitat exterior, intentant subministrar àrids a la construcció del TVG francès.

Catalunya compta amb 528 explotacions extractives a cel obert, de les quals més de la meitat es dediquen a l'extracció d'àrids. És un sector clau en el desenvolupament econòmic i social del país: dóna feina directa a prop de 3.000 persones, dos terços de les quals en el sector dels àrids. Les explotacions extractives ocupen una extensió de 16.710 hectàrees de terreny, amb unes reserves mineres que a Catalunya superen els 767 milions de metres cúbics.

Pel que fa a les perspectives, els estudis sectorials apunten a una nova caiguda de la demanda durant el 2013 que podria agreujar la ja malmesa situació de les graveres i pedreres catalanes.

NOTÍCIES GREMI DE CERAMISTES DE LLEIDA

Nova convocatòria d'exàmens d'Acreditacions Silensis i Jornada Formativa el proper 8 de juliol

La propera convocatòria d'exàmens d'Acreditacions Silensis tindrà lloc el dia 8 de juliol de 2013, a les 10:30 hores, a les instal • lacions d'AENOR-Formació C / Gènova, 6 de Madrid. Els interessats a obtenir les acreditacions Silensis s'han d'adreçar a AENOR-Formació, enviant via fax o correu electrònic la sol • licitud d'inscripció que es pot descarregar a l'apartat “acreditacions” de la pàgina web de Silensis: http://www.silensis.es. En la sol•licitud d'inscripció, s'especifiquen els costos d'inscripció, condicions d'anul•lació de reserva i forma de pagament.

Uns dies abans de la realització dels exàmens d'Acreditacions Silensis, AENOR-Formació es posarà en contacte amb els interessats per correu electrònic per confirmar la inscripció, així com els informarà de la data límit per realitzar el corresponent pagament de la quota d'examen. En la present convocatòria, es contemplen exàmens per als nivells de col • locador i encarregat.

Així mateix, i a fi d'actualitzar i aprofundir en els coneixements dels treballadors del sector i per tal de donar suport als interessats en l'obtenció de les acreditacions Silensis, Hispalyt convoca una Jornada Formativa que tindrà lloc abans de la realització dels exàmens per a l'obtenció de les Acreditacions del proper dia 8 de juliol de 2013, a les 09:00 hores, a les mateixes instal • lacions d'AENOR-Formació. Es tracta d'una jornada tècnica d'aproximadament una hora i mitja de durada en què, un cop acabada la Jornada s'obrirà un torn de consultes per aclarir possibles dubtes, abans d'iniciar els exàmens.

Un cop finalitzada la Jornada, aquells interessats que ho desitgin, podran efectuar l'examen corresponent per a l'obtenció de les acreditacions Silensis.

És important recordar que l'assistència a la Jornada formativa prèvia als exàmens d'obtenció d'Acreditacions Silensis, no assegura per si mateixa, la preparació i coneixements necessaris per superar els exàmens. En l'apartat “acreditacions” del web de Silensis, s'especifiquen els coneixements necessaris per a cada nivell d'Acreditació i es pot accedir als documents tècnic-formatius Silensis. És imprescindible que els interessats, a més d'aportar la seva experiència i coneixements previs, coneguin i estudiïn aquests continguts.

Els interessats a assistir a aquesta Jornada s'han d'inscriure a la mateixa enviant la butlleta d'inscripció, que es troba a l'apartat "Agenda Jornades Tècniques" del web de Silensis, via Fax o correu electrònic segons s'indica en el Butlletí. És important que ens indiquin en el Butlletí d'Inscripció a la Jornada si, posteriorment van a realitzar l'examen Silensis.

A la pàgina web de Silensis www.silensis.es es troba la informació relativa als requisits que s'han de superar per obtenir l'Acreditació Silensis de cada nivell. La realització i correcció d'exàmens serà efectuada per AENOR-Formació. Un cop superades les proves, AENOR-Formació emetrà un diploma acreditatiu que enviarà a cada participant juntament amb el Carnet Silensis corresponent, expedit per Hispalyt. Les acreditacions són individuals i una mateixa persona pot obtenir més d'una acreditació ja que no són excloents entre si.

NOTÍCIES GREMI DE MESTRES PINTORS DE LLEIDA

Prop de 150 pintors professionals s'apleguen a l'Estartit en motiu de la 24a Diada anual del sector

L'Estartit va acollir l'1 de juny la 24a Diada del Pintor Català. Enguany la trobada ha estat organitzada pel Gremi Provincial de Pintors de Girona i hi van assistit membres dels Gremis de Lleida, Barcelona i Tarragona. Els assistents van gaudir d'una excursió marítima en catamarà amb visió submarina, que malgrat la tramuntana van poder sortir i fer una passejada tot gaudint de l'entorn de les Medes.

A continuació va tenir lloc el dinar de germanor. L'acte va comptat amb una cantada d'havaneres en directe, sortejos d'obsequis i una distinció especial a les marques de pintura que han col•laborat perquè aquesta festivitat es pugui dur a terme, les quals passen a ser proveïdores oficials del Gremi de Pintors de Girona.

La Diada és un punt de trobada entre professionals del sector, marques comercials de pintura i empreses relacionades. L'objectiu és compartir experiències professionals i establir contactes per futures relacions empresarials. Aquest acte també servirà per oferir una distinció i agraïment especial a les marques de pintura que han col•laborat perquè aquesta festivitat es pugui dur a terme, les quals passen a ser proveïdores oficials del Gremi de Pintors de Girona.

COELL

Assemblea General de COELL el proper 26 de juny

COELL celebrarà el proper 26 de juny la seva Assemblea General Ordinària a les 18.30 hores, en primera convocatòria i a les 18:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; modificació del pressupost aprovat per al 2013, entre d'altres assumptes.


Sessió ordinària del Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada

El Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada, celebrarà la seva sessió ordinària el proper 26 de juny a les 17:15 hores en primera convocatòria i a les 17:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; aprovació de les declaraciosn responsables, entre d'altres assumptes.


El Grup municipal de CiU a la Paeria es reuneix amb una representació del comitè executiu de COELL

El Cap de l'Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, acompanyat de la portaveu del Grup de CiU, Bea Obis, es va reunir recentment amb una representació del comitè executiu de COELL, encapçalada pel seu president, Joan Simó, per tal de presentar-los la proposta de cimera municipal contra l'atur i demanar-los el seu parer.

Zaballos va assenyalar que “l'agilitat administrativa, normativa i la pressió fiscal municipal s'ha de mantenir en el mínim necessari per què l'activitat econòmica no s'aturi. Les competències municipals no poden ser un obstacle per a l'activitat i la creació de llocs de treball”.


Seguiu el dia a dia de COELL a Twitter i Facebook

COELL, en un esforç per adaptar-se a les exigències comunicatives actuals marcades per l'evolució constant que imposen les noves tecnologies, disposa ja d'un compte de Twitter (@coell_org) i de Facebook (COELL). Feu-vos-en seguidors i coneixeu de primera mà totes les informacions i novetats que diàriament se succeeixen a la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida.


Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de COELL (www.coellprevencio.com)

Els socis de COELL ja podeu consultar les novetats relatives a l'Oficina de Prevenció de Riscos Laborals consultant el web www.coellprevencio.com. Com ja sabeu, podeu gaudir dels avantatges del nou servei que COELL us ofereix en matèria d'assessorament en prevenció de riscos laborals. Set anys després de l'entrada en vigor de la Llei 31/1995 de Prevenció de riscos laborals (PRL) i com a conseqüència de determinades insuficiències en el seu contingut i a la presència de certs problemes que dificultaven la seva aplicació s'ha dictat la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la PRL. Per mes informació adreceu-vos a COELL de 9 a 14 hores. Si voleu també podeu trucar al telèfon 973-232166 Ext. 452 o be per correu electrònic a: prl@coell.org

 
INFO FISCAL

Properes declaracions fiscals juliol 2013

El Departament de Fiscal de COELL informa de les properes declaracions fiscals:

DIA 15 DE JULIOL (PAGAMENT DOMICILIAT)

  • Termini per la presentació de la declaració de l'IVA, per totes les empreses acollides tant al règim simplificat com a l'ordinari (MODELS 303,310,370 i 349).
  • Termini per la presentació de la declaració del PAGAMENT FRACCIONAT a compte de l'IRPF (MODELS 130 i 131).
  • Termini per la presentació de retencions de les rendes de lloguers d'immobles urbans i retenció de capital mobiliari. (MODELS 115 i 123).

** PRESENTACIÓ DE DECLARACIONS FINS AL 22 DE JULIOL , ALTRES FORMES DE PAGAMENT.

DIA 25 DE JULIOL (20 DE JULIOL PAGAMENT DOMICILIAT)

Termini per a la presentació del Impost de Societats de l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques obligades a tributar per aquest impost.

DIA 30 DE JULIOL

Termini per a la presentació al Registre Mercantil dels Comptes Anuals corresponents a l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques.

OBSERVACIONS

Si desitgeu que us confeccionem les declaracions fiscals, cal que ens porteu els llibres abans del dia 4 de juliol. Si esteu abonats als nostres serveis de comptabilitat, cal que ens feu arribar la resta de factures abans d'aquesta data.

- Les empreses acollides a l'EOS per mòduls, i abonades als nostres serveis fiscals, rebran les declaracions dins del termini corresponent.

ÚLTIMES NOTICIES

Foment acull la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” el 21 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el 21 de juny de 10 a 11 hores la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” pe tal de donar a conèixer les oportunitat d'inversió que Xile ofereix, de la mà del vicepresident executiu del comitè d'Inversions estrangeres, Sr. Matías Mori. Xile és a hores d'ara l'economia emergent millor avaluada de Llatinoamèrica atès el seu creixement sostingut. El país viu el seu millor moment com a receptor d'inversions estrangeres. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's de forma gratuïta a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2


Foment acull la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú” el proper 26 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el proper 26 de juny de 8:45 a 11 hores la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú”. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2

El Perú pot ser considerat actualment com una destinació ideal per al desenvolupament d'inversions i l'eix central sobre el qual se sustenta el bon clima d'inversió del país és la solidesa macroeconòmica. És gràcies a la responsable política econòmica implementada que, durant l'última dècada, el creixement mitjà del Perú ha estat de 6,4%, la mitjana més alta en 60 anys. Així mateix, d'acord a l'FMI, aquest acompliment s'ha situat al Perú entre les economies emergents de major i més ràpid creixement en el món, a la parell de països com Qatar, la Xina i l'Índia.

El Perú ofereix una àmplia gamma d'oportunitats d'inversió, principalment basades en la seva gran diversitat de recursos naturals, la qual cosa genera un potencial de desenvolupament en producció d'aliments, mineria i metal•lúrgia, indústria forestal, turisme, petroquímica, entre d'altres.


CEOE acull la presentació de les perspectives econòmiques d'Àfrica per al 2013

La seu de CEOE acollirà l'acte de presentació de les perspectives econòmiques del continent africà el proper 1 de juliol a les 10 hores a càrrec del Director del Centre de Desenvolupament de l'OCDE, Sr. Mario Pezzini.


Start-up Catalonia, el un programa d'ACC1Ó per acelerar el creixement de les noves empreses i garantir la solidesa del seu procés de desenvolupament

Start-up Catalonia dóna suport a empreses innovadores de menys de cinc anys de vida, fermament compromeses amb la consolidació del negoci, amb visió internacional i una vocació clara per créixer i crear llocs de treball. El programa, d'un any de durada, aporta la capacitació de l'equip a través d'assessorament, contactes amb experts i eines de gestió necessàries per assolir els objectius de creixement.

La prova pilot del programa es va posar en marxa amb la primera acceleradora, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona. L'èxit de la prova pilot és un bon punt de partida per a la inauguració de les tres properes acceleradores abans de finals d'any. Els nous centres s'ublicaran al Tecnocampus de Mataró, a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès i al Baix Llobregat, tindran capacitat per acollir unes 25 start-ups cada una i hi podran participar empreses que s'emmarquin en algun dels àmbits sectorials estratègics de la política industrial catalana. L'any vinent està prevista l'obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals i les vuit acceleradores que hi haurà en total donaran suport a 200 projectes empresarials. S'espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin entre 2 i 4 llocs de treball cadascuna, incrementin la seva facturació en un 50% i s'hagin internacionalitzat.

Properament s'obriran les noves convocatòries per participar en el programa Start-up Catalonia. Per a més informació adreceu-vos a www.acc10.cat

 
FORMACIO

COELL us ofereix els següents cursos

Per a més informació, adreceu-vos a mjfarre.formacio@coell.org o truqueu al 973 23 21 66 preguntant per la Sra. Maria José Farré.

- NIVELL BASIC DE PREVENCIÓ EN CONSTRUCCIÓ

60 hores – 20 hores presencials i 40 hores distància

oneman

- NOVES TÈCNIQUES PROFESSIONALS

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

30 hores presencials

- HABITATGES SALUDABLES

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir uns coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

20 hores presencials

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE