Apunt a l'Associat
Juny 2013
Núm. 59
NOTÍCIES Asociació empresarial de la fusta

El Gremi de Fusters de Lleida celebrarà la seva Junta Directiva el proper 9 de juliol

El proper dia 9 de juliol es durà a terme la reunió de Junta Directiva del Gremi de Fusters i Ebenistes de Lleida, per preparar les activitats que es realitzaran al llarg del darrer trimestre de l'any, entre altres, l'Assemblea General Ordinària del Gremi.


Aclariment sobre el tràmit TPC Fusta i Moble

En relació a la data LÍMIT de convalidació establerta en el passat 31 de maig s'ha d'aclarir que aquesta data NO OPERA sobre la convalidació de la formació en matèria de prevenció de riscos laborals rebuda pels treballadors conforme als criteris establerts en el Reglament dels Serveis de Prevenció així com la rebuda pels coordinadors de seguretat i salut en la obra de construcció, i per tant SEGUIRÀ ÉSSENT CONVALIDABLE. Si teniu algun dubte o voleu algun aclariment contacteu amb la sra. Antonieta (asole.aef@coell.org) o bé truqueu al 973232166.


La Confederació Catalana de la Fusta celebra la seva Assemblea General

El passat dia 18 de juny es va dur a terme l'Assemblea General Ordinària de la Confederació Catalana de la Fusta a la població de la Sènia per parlar, entre d'altres, dels següents assumptes:

- Aprovació de comptes 2012 i pressupost 2013

- Propostes de temes i accions d'interès pel sector fusta i moble

Aquesta reunió va comptar amb l'assistència dels Srs: Jaume Obiols, president d'AEF, Sr. Joan Miquel, president Gremi de Fusters i el Sr. Estanis Felip, secretari general de la nostra associació.


Federmueble celebra la seva Assemblea General

El passat dia 19 de juny es va celebrar la reunió d'Assemblea General Ordinària de la Federació Española d'Empresarios del Mueble (FEDERMUEBLE), en la que es va tractar, entre altres, dels següents temes.

- Aprovació memòria d'activitats exercici 2012

- Assumptes econòmics

- Previsió d'activitats segon trimestre 2013


Programa d'ajuts Innoempresa 2007-2013

BENEFICIARIS: petites i mitjanes empreses (empresari individual, societat civil privada, comunitat de bens, societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral i societat cooperativa).

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL•LICITUDS: fins el 6 de setembre de 2013.

TIPOLOGIA DE PROJECTES SUBVENCIONABLES:

a) Projectes de desenvolupament de nous productes diferencials

b) Projectes d'iniciació a la sistematització de la innovació


Ampliació del termini d'ajuts a la Reindustrialització

El BOE de 7 de juny de 2013 publica l'ampliació de termini fins el 15 de juliol per a la presentació de propostes per aconseguir ajuts a la reindustrialització, així com les bases de la convocatòria inicial.


Consulteu els anuncis dels concursos de subministrament de mobiliari

Consulteu els concursos de fusteria i mobiliari que es publiquen als diaris oficials i que són vigents en aquests moments en el següent link: http://bit.ly/11AIdhz

COELL

Assemblea General de COELL el proper 26 de juny

COELL celebrarà el proper 26 de juny la seva Assemblea General Ordinària a les 18.30 hores, en primera convocatòria i a les 18:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; modificació del pressupost aprovat per al 2013, entre d'altres assumptes.


Sessió ordinària del Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada

El Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada, celebrarà la seva sessió ordinària el proper 26 de juny a les 17:15 hores en primera convocatòria i a les 17:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; aprovació de les declaraciosn responsables, entre d'altres assumptes.


El Grup municipal de CiU a la Paeria es reuneix amb una representació del comitè executiu de COELL

El Cap de l'Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, acompanyat de la portaveu del Grup de CiU, Bea Obis, es va reunir recentment amb una representació del comitè executiu de COELL, encapçalada pel seu president, Joan Simó, per tal de presentar-los la proposta de cimera municipal contra l'atur i demanar-los el seu parer.

Zaballos va assenyalar que “l'agilitat administrativa, normativa i la pressió fiscal municipal s'ha de mantenir en el mínim necessari per què l'activitat econòmica no s'aturi. Les competències municipals no poden ser un obstacle per a l'activitat i la creació de llocs de treball”.


Seguiu el dia a dia de COELL a Twitter i Facebook

COELL, en un esforç per adaptar-se a les exigències comunicatives actuals marcades per l'evolució constant que imposen les noves tecnologies, disposa ja d'un compte de Twitter (@coell_org) i de Facebook (COELL). Feu-vos-en seguidors i coneixeu de primera mà totes les informacions i novetats que diàriament se succeeixen a la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida.


Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de COELL (www.coellprevencio.com)

Els socis de COELL ja podeu consultar les novetats relatives a l'Oficina de Prevenció de Riscos Laborals consultant el web www.coellprevencio.com. Com ja sabeu, podeu gaudir dels avantatges del nou servei que COELL us ofereix en matèria d'assessorament en prevenció de riscos laborals. Set anys després de l'entrada en vigor de la Llei 31/1995 de Prevenció de riscos laborals (PRL) i com a conseqüència de determinades insuficiències en el seu contingut i a la presència de certs problemes que dificultaven la seva aplicació s'ha dictat la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la PRL. Per mes informació adreceu-vos a COELL de 9 a 14 hores. Si voleu també podeu trucar al telèfon 973-232166 Ext. 452 o be per correu electrònic a: prl@coell.org

 
INFO FISCAL

Properes declaracions fiscals juliol 2013

El Departament de Fiscal de COELL informa de les properes declaracions fiscals:

DIA 15 DE JULIOL (PAGAMENT DOMICILIAT)

  • Termini per la presentació de la declaració de l'IVA, per totes les empreses acollides tant al règim simplificat com a l'ordinari (MODELS 303,310,370 i 349).
  • Termini per la presentació de la declaració del PAGAMENT FRACCIONAT a compte de l'IRPF (MODELS 130 i 131).
  • Termini per la presentació de retencions de les rendes de lloguers d'immobles urbans i retenció de capital mobiliari. (MODELS 115 i 123).

** PRESENTACIÓ DE DECLARACIONS FINS AL 22 DE JULIOL , ALTRES FORMES DE PAGAMENT.

DIA 25 DE JULIOL (20 DE JULIOL PAGAMENT DOMICILIAT)

Termini per a la presentació del Impost de Societats de l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques obligades a tributar per aquest impost.

DIA 30 DE JULIOL

Termini per a la presentació al Registre Mercantil dels Comptes Anuals corresponents a l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques.

OBSERVACIONS

Si desitgeu que us confeccionem les declaracions fiscals, cal que ens porteu els llibres abans del dia 4 de juliol. Si esteu abonats als nostres serveis de comptabilitat, cal que ens feu arribar la resta de factures abans d'aquesta data.

- Les empreses acollides a l'EOS per mòduls, i abonades als nostres serveis fiscals, rebran les declaracions dins del termini corresponent.

ÚLTIMES NOTICIES

Foment acull la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” el 21 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el 21 de juny de 10 a 11 hores la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” pe tal de donar a conèixer les oportunitat d'inversió que Xile ofereix, de la mà del vicepresident executiu del comitè d'Inversions estrangeres, Sr. Matías Mori. Xile és a hores d'ara l'economia emergent millor avaluada de Llatinoamèrica atès el seu creixement sostingut. El país viu el seu millor moment com a receptor d'inversions estrangeres. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's de forma gratuïta a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2


Foment acull la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú” el proper 26 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el proper 26 de juny de 8:45 a 11 hores la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú”. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2

El Perú pot ser considerat actualment com una destinació ideal per al desenvolupament d'inversions i l'eix central sobre el qual se sustenta el bon clima d'inversió del país és la solidesa macroeconòmica. És gràcies a la responsable política econòmica implementada que, durant l'última dècada, el creixement mitjà del Perú ha estat de 6,4%, la mitjana més alta en 60 anys. Així mateix, d'acord a l'FMI, aquest acompliment s'ha situat al Perú entre les economies emergents de major i més ràpid creixement en el món, a la parell de països com Qatar, la Xina i l'Índia.

El Perú ofereix una àmplia gamma d'oportunitats d'inversió, principalment basades en la seva gran diversitat de recursos naturals, la qual cosa genera un potencial de desenvolupament en producció d'aliments, mineria i metal•lúrgia, indústria forestal, turisme, petroquímica, entre d'altres.


CEOE acull la presentació de les perspectives econòmiques d'Àfrica per al 2013

La seu de CEOE acollirà l'acte de presentació de les perspectives econòmiques del continent africà el proper 1 de juliol a les 10 hores a càrrec del Director del Centre de Desenvolupament de l'OCDE, Sr. Mario Pezzini.


Start-up Catalonia, el un programa d'ACC1Ó per acelerar el creixement de les noves empreses i garantir la solidesa del seu procés de desenvolupament

Start-up Catalonia dóna suport a empreses innovadores de menys de cinc anys de vida, fermament compromeses amb la consolidació del negoci, amb visió internacional i una vocació clara per créixer i crear llocs de treball. El programa, d'un any de durada, aporta la capacitació de l'equip a través d'assessorament, contactes amb experts i eines de gestió necessàries per assolir els objectius de creixement.

La prova pilot del programa es va posar en marxa amb la primera acceleradora, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona. L'èxit de la prova pilot és un bon punt de partida per a la inauguració de les tres properes acceleradores abans de finals d'any. Els nous centres s'ublicaran al Tecnocampus de Mataró, a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès i al Baix Llobregat, tindran capacitat per acollir unes 25 start-ups cada una i hi podran participar empreses que s'emmarquin en algun dels àmbits sectorials estratègics de la política industrial catalana. L'any vinent està prevista l'obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals i les vuit acceleradores que hi haurà en total donaran suport a 200 projectes empresarials. S'espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin entre 2 i 4 llocs de treball cadascuna, incrementin la seva facturació en un 50% i s'hagin internacionalitzat.

Properament s'obriran les noves convocatòries per participar en el programa Start-up Catalonia. Per a més informació adreceu-vos a www.acc10.cat

 
FORMACIO

COELL us ofereix els següents cursos

Per a més informació, adreceu-vos a mjfarre.formacio@coell.org o truqueu al 973 23 21 66 preguntant per la Sra. Maria José Farré.

- NIVELL BASIC DE PREVENCIÓ EN CONSTRUCCIÓ

60 hores – 20 hores presencials i 40 hores distància

oneman

- NOVES TÈCNIQUES PROFESSIONALS

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

30 hores presencials

- HABITATGES SALUDABLES

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir uns coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

20 hores presencials

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE