Apunt a l'Associat
Juny 2013
Núm. 59
NOTÍCIES Grup d'empreses sense agrupació sectorial

FUNDE celebra la seva Festa Solidària el 28 de juny

FUNDE celebrarà el proper 28 de juny la seva Festa Solidària per recaptar fons i destinar-los a Arrels-Sant Ignasi, iniciativa de la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola de Lleida que té com a objectiu atendre les necessitats individuals de persones amb problemàtica d'exclusió social a Lleida i promoure un procés de canvi personal i creixement que els permeti assolir una bona integració social.

FUNDE vol reconèixer amb aquest gest solidari la trajectòria i la tasca feta per aquesta entitat durant aquests anys.


Jornada sobre la implantació del Vehicle Elèctric en el sector serveis a Lleida

Coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, tindrà lloc el proper dijous 27 de juny a Cambra de Comerç de Lleida la jornada “Implantació del Vehicle Elèctric en el sector serveis a la ciutat de Lleida” en el decurs de la qual s'informarà de la situació actual del vehicle elèctric a Lleida i s'explicaran els avantatges pels quals s'ha d'apostar per un vehicle amb aquestes característiques. Així mateix es donaran a conèixer casos pràctics a càrrec d'empreses locals amb vehicles elèctrics i es presentaran els vehicles disponibles actualment en el mercat. Les persones interessades a prendre part en aquesta sessió poden informar-se trucant al 973 23 61 61.

COELL

Assemblea General de COELL el proper 26 de juny

COELL celebrarà el proper 26 de juny la seva Assemblea General Ordinària a les 18.30 hores, en primera convocatòria i a les 18:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; modificació del pressupost aprovat per al 2013, entre d'altres assumptes.


Sessió ordinària del Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada

El Patronat d'Organitzacions Empresarials de Lleida, Fundació Privada, celebrarà la seva sessió ordinària el proper 26 de juny a les 17:15 hores en primera convocatòria i a les 17:45 hores, en segona, amb el següent ordre del dia: lectura i aprovació de l'acta de la sessió anterior; informe del President; aprovació dels comptes i balanç corresponent a l'exercici 2012; aprovació de les declaraciosn responsables, entre d'altres assumptes.


El Grup municipal de CiU a la Paeria es reuneix amb una representació del comitè executiu de COELL

El Cap de l'Oposició i líder de CiU a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, acompanyat de la portaveu del Grup de CiU, Bea Obis, es va reunir recentment amb una representació del comitè executiu de COELL, encapçalada pel seu president, Joan Simó, per tal de presentar-los la proposta de cimera municipal contra l'atur i demanar-los el seu parer.

Zaballos va assenyalar que “l'agilitat administrativa, normativa i la pressió fiscal municipal s'ha de mantenir en el mínim necessari per què l'activitat econòmica no s'aturi. Les competències municipals no poden ser un obstacle per a l'activitat i la creació de llocs de treball”.


Seguiu el dia a dia de COELL a Twitter i Facebook

COELL, en un esforç per adaptar-se a les exigències comunicatives actuals marcades per l'evolució constant que imposen les noves tecnologies, disposa ja d'un compte de Twitter (@coell_org) i de Facebook (COELL). Feu-vos-en seguidors i coneixeu de primera mà totes les informacions i novetats que diàriament se succeeixen a la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida.


Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de COELL (www.coellprevencio.com)

Els socis de COELL ja podeu consultar les novetats relatives a l'Oficina de Prevenció de Riscos Laborals consultant el web www.coellprevencio.com. Com ja sabeu, podeu gaudir dels avantatges del nou servei que COELL us ofereix en matèria d'assessorament en prevenció de riscos laborals. Set anys després de l'entrada en vigor de la Llei 31/1995 de Prevenció de riscos laborals (PRL) i com a conseqüència de determinades insuficiències en el seu contingut i a la presència de certs problemes que dificultaven la seva aplicació s'ha dictat la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la PRL. Per mes informació adreceu-vos a COELL de 9 a 14 hores. Si voleu també podeu trucar al telèfon 973-232166 Ext. 452 o be per correu electrònic a: prl@coell.org

 
INFO FISCAL

Properes declaracions fiscals juliol 2013

El Departament de Fiscal de COELL informa de les properes declaracions fiscals:

DIA 15 DE JULIOL (PAGAMENT DOMICILIAT)

  • Termini per la presentació de la declaració de l'IVA, per totes les empreses acollides tant al règim simplificat com a l'ordinari (MODELS 303,310,370 i 349).
  • Termini per la presentació de la declaració del PAGAMENT FRACCIONAT a compte de l'IRPF (MODELS 130 i 131).
  • Termini per la presentació de retencions de les rendes de lloguers d'immobles urbans i retenció de capital mobiliari. (MODELS 115 i 123).

** PRESENTACIÓ DE DECLARACIONS FINS AL 22 DE JULIOL , ALTRES FORMES DE PAGAMENT.

DIA 25 DE JULIOL (20 DE JULIOL PAGAMENT DOMICILIAT)

Termini per a la presentació del Impost de Societats de l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques obligades a tributar per aquest impost.

DIA 30 DE JULIOL

Termini per a la presentació al Registre Mercantil dels Comptes Anuals corresponents a l'exercici 2012 de totes les entitats jurídiques.

OBSERVACIONS

Si desitgeu que us confeccionem les declaracions fiscals, cal que ens porteu els llibres abans del dia 4 de juliol. Si esteu abonats als nostres serveis de comptabilitat, cal que ens feu arribar la resta de factures abans d'aquesta data.

- Les empreses acollides a l'EOS per mòduls, i abonades als nostres serveis fiscals, rebran les declaracions dins del termini corresponent.

ÚLTIMES NOTICIES

Foment acull la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” el 21 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el 21 de juny de 10 a 11 hores la jornada “Xile: oportunitats de negoci i inversió” pe tal de donar a conèixer les oportunitat d'inversió que Xile ofereix, de la mà del vicepresident executiu del comitè d'Inversions estrangeres, Sr. Matías Mori. Xile és a hores d'ara l'economia emergent millor avaluada de Llatinoamèrica atès el seu creixement sostingut. El país viu el seu millor moment com a receptor d'inversions estrangeres. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's de forma gratuïta a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2


Foment acull la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú” el proper 26 de juny

La seu de Foment del Treball acollirà el proper 26 de juny de 8:45 a 11 hores la jornada “Perú com a destí d'inversions: com internacionalitzar la meva empresa a Perú”. Les persones interessades a prendre part en aquest esdeveniment poden inscriure's a: http://www.foment.org/inscripcion_eventos/index.h3p?id_evento=12109&departamento=2

El Perú pot ser considerat actualment com una destinació ideal per al desenvolupament d'inversions i l'eix central sobre el qual se sustenta el bon clima d'inversió del país és la solidesa macroeconòmica. És gràcies a la responsable política econòmica implementada que, durant l'última dècada, el creixement mitjà del Perú ha estat de 6,4%, la mitjana més alta en 60 anys. Així mateix, d'acord a l'FMI, aquest acompliment s'ha situat al Perú entre les economies emergents de major i més ràpid creixement en el món, a la parell de països com Qatar, la Xina i l'Índia.

El Perú ofereix una àmplia gamma d'oportunitats d'inversió, principalment basades en la seva gran diversitat de recursos naturals, la qual cosa genera un potencial de desenvolupament en producció d'aliments, mineria i metal•lúrgia, indústria forestal, turisme, petroquímica, entre d'altres.


CEOE acull la presentació de les perspectives econòmiques d'Àfrica per al 2013

La seu de CEOE acollirà l'acte de presentació de les perspectives econòmiques del continent africà el proper 1 de juliol a les 10 hores a càrrec del Director del Centre de Desenvolupament de l'OCDE, Sr. Mario Pezzini.


Start-up Catalonia, el un programa d'ACC1Ó per acelerar el creixement de les noves empreses i garantir la solidesa del seu procés de desenvolupament

Start-up Catalonia dóna suport a empreses innovadores de menys de cinc anys de vida, fermament compromeses amb la consolidació del negoci, amb visió internacional i una vocació clara per créixer i crear llocs de treball. El programa, d'un any de durada, aporta la capacitació de l'equip a través d'assessorament, contactes amb experts i eines de gestió necessàries per assolir els objectius de creixement.

La prova pilot del programa es va posar en marxa amb la primera acceleradora, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de Girona. L'èxit de la prova pilot és un bon punt de partida per a la inauguració de les tres properes acceleradores abans de finals d'any. Els nous centres s'ublicaran al Tecnocampus de Mataró, a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès i al Baix Llobregat, tindran capacitat per acollir unes 25 start-ups cada una i hi podran participar empreses que s'emmarquin en algun dels àmbits sectorials estratègics de la política industrial catalana. L'any vinent està prevista l'obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals i les vuit acceleradores que hi haurà en total donaran suport a 200 projectes empresarials. S'espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin entre 2 i 4 llocs de treball cadascuna, incrementin la seva facturació en un 50% i s'hagin internacionalitzat.

Properament s'obriran les noves convocatòries per participar en el programa Start-up Catalonia. Per a més informació adreceu-vos a www.acc10.cat

 
FORMACIO

COELL us ofereix els següents cursos

Per a més informació, adreceu-vos a mjfarre.formacio@coell.org o truqueu al 973 23 21 66 preguntant per la Sra. Maria José Farré.

- NIVELL BASIC DE PREVENCIÓ EN CONSTRUCCIÓ

60 hores – 20 hores presencials i 40 hores distància

oneman

- NOVES TÈCNIQUES PROFESSIONALS

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

30 hores presencials

- HABITATGES SALUDABLES

L'objectiu d'aquest curs rau en adquirir uns coneixements bàsics i generals, tant a nivell teòric com pràctic, sobre la funció de la pintura, les seves aplicacions i components, així com sobre les seves característiques, dosatge i suport adequat per a cada tipus, amb la finalitat de desenvolupar les aptituds necessàries per a una adequada aplicació.

20 hores presencials

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE