Apunt a l'Associat
Març 2015
Núm. 83
NOTÍCIES FEDERACIO DE GREMIS DE CONSTRUCCIO

El president de COELL i alhora de la Federació de Gremis de Construcció de Lleida reclama que els ajuntaments obliguin a incloure en les llicències d’obra, el nom de l’empresa que les executa, per frenar l’intrusisme professional

L’intrusisme professional continua molt present als sectors de la construcció, de les perruqueries o dels pintors, segons adverteix la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL). La patronal lleidatana va encetar fa més de dos anys una campanya per frenar la contractació de treballs o tasques a persones no professionals.

Segons el president de la COELL, Josep Maria Gardeñes“manca voluntat política” per eradicar-la ja que en el cas de la construcció, l'intrusisme arriba al 25 per cent del sector. Proposa que “la llicència d’obres de cada ajuntament estigui condicionada a què hi consti l’empresa que executarà les obres perquè això dóna moltes garanties”. Garanties, explica Gardeñes, com que està donada d’alta de l’IAE i que paga tots els impostos.

A més, la COELL reclama a la Inspecció de Treball que faci més controls per detectar l'intrusisme que, a més de suposar una competència deslleial, comporta un frau, perquè ho fan fora de la legalitat.

Enllaç


Signat el calendari laboral del sector de la Construcció de Lleida per a l’any 2015

El calendari laboral del sector de la construcció de Lleida per a l’any 2015 s’ha signat a la seu de COELL entre els representants de la Federació de Gremis de la Construcció de Lleida i els representants de les organitzacions sindicals UGT i CCOO.

 

Així, la comissió negociadora acorda establir el calendari laboral per a l’any 2015 en els següents termes:

 

1.- La jornada laboral per a l’exercici de 2015 serà de 40 hores setmanals amb un màxim total de 1.738 hores anuals de treball efectiu.

 

2.- Les festes oficials a Catalunya fixades en el calendari per a l’any 2015 són:

 

1 de gener (Any Nou)

6 de gener (Reis)

3 d’abril (divendres Sant)

6 d’abril (Pasqua)

1 de maig (Festa del treball)

24 de juny (Sant Joan)

15 d’agost  (L’Assumpció)

11 de setembre ( Diada Nacional)

1 de novembre (Tots Sants)

6 de desembre ( Dia de la Constitució)

8 de desembre (Immaculada Concepció)

25 de desembre (Nadal)

26 de desembre (Sant Esteve)

 

3.- A més de les festes esmentades, s’hauran d’incloure les 2 festes locals del respectiu municipi. En el supòsit que les dues festes locals que s’han fixat, coincideixin amb dissabte, diumenge, festiu per conveni, festiu nacional o autonòmic, es traslladarà  al primer dia laborable següent.

 

4.- La jornada laboral festiva segons el conveni col·lectiu serà els dies 2 d’abril  i 24 i 31 de desembre.

 

5.- Les parts estableixen que serà festa per conveni per a l’any 2015 els següents dies: 2 de gener, 5 de gener,  9 d’octubre, 7 de desembre i 28,29 i 30 de desembre.

 

6.- En quant a les 6 hores que superen la jornada anual de 1738 hores, empresa i treballador pactaran o bé treballar sis dies set hores o bé gaudir 6 hores de permís personal, no podent- se acumular en un mateix dia, excepte acord en contrari entre les parts .

 

El calendari laboral fixat serà d’aplicació a totes aquelles empreses que no en pactin un altre diferent amb el Comitè d’Empresa, Delegats de personal, o amb els seus treballadors en defecte d’aquells.

 

Aquest calendari serà susceptible de modificació  en el supòsit que la jornada laboral anual prevista al Conveni General del Sector de la Construcció aplicable sigui modificada.


Entrevista de la Presidenta d’APCE, Montse Pujol, a Ràdio UA1

La presidenta d’APCE, Montse Pujol, va ser entrevistada per ràdio UA1 per parlar de la situació actual del sector immobiliari. Pujol va fer un radiografia de com està el sector ara mateix a Lleida, quantes i quin tipus d'empreses promotores han resistit la crisi i el nombre de persones ocupades en aquest sector. Pujol també va analitzar l’evolució del sector durant el 2014 i les perspectives pel 2015, tant pel que fa a habitatge nou com segona mà, com en habitatge de protecció oficial, tant pel que fa a Lleida ciutat com als municipis de la demarcació lleidatana.  La presidenta d’APCE va posar de relleu les reivindicacions dels promotors per reactivar el sector.

En el següent enllaç podeu escoltar l’entrevista completa:

Enllaç

NOTÍCIES GREMI DE MESTRES PINTORS DE LLEIDA

El Gremi de Pintors organitza el Mòdul formatiu “Revestiments murals en paper, fibra de vidre i vinils”

El Gremi de Mestres Pintors de Lleida organitza un mòdul formatiu sobre “Revestiments murals en paper, fibra de vidre i vinils”. El curs es durà a terme al Centre de Formació de COELL a la Caparrella es dies 20,21, 27 i 28 de març 10,11,17 i 18 d’abril de 2015. L’horari de divendres és de 16:00 a 21:00 h i el de dissabte de 9:00 a 14.00 h.

Aquest mòdul s’adreça a autònoms i treballadors, té una durada de 40 hores i està subvencionat. Aquesta formació té per objectiu executar i organitzar l’aplicació dels acabats de pintura decorativa, empaperats i revestiment de fibra de vidre i vinils, seguint les directrius específiques amb documentació tècnica i les indicacions del superior o responsable, complint les prescripcions establertes en matèria de seguretat i salut de qualitat i col·laborant en el control dels riscos de l’àrea professional.

NOTÍCIES ASSOC. PROV. DE FABRICANTS D'ARIDS I FORMIGONS

Josep M. Pedra, d’Àrids Daniel, elegit nou president de l’Associació de Fabricants d’Àrids i Formigons de Lleida

 

Josep Maria Pedra, propietari d’Àrids Daniel de Balaguer, ha estat elegit  nou president de l’Associació Provincial de Fabricants d’Àrids i Formigons de Lleida, en el marc de l’assemblea general que es va celebrar el dia 20 de març a l’IES Mollerussa. Pedra substitueix així al fins ara president, Sr. Miquel Gruas Bardina. Josep Maria Pedra assumeix alhora la vicepresidència del Gremi d’Àrids de Catalunya.

L’Associació Provincial de Fabricants d’Àrids i Formigons de Lleida comptarà amb dues vicepresidències, la del Sr. Miquel Romà, d’Àrids Romà, i Jose Ángel Martín, de Sorigué.

En el decurs de l’acte, el Sr. Antonio Moreno Perales, cap de la Secció d’Activitats Radioactives i Extractives i Energia, va presentar l’informe de la situació de la mineria i ha concretat que la producció d’àrids s’ha incrementat fins a un 4% respecte de l’exercici anterior, fet que confirma l’inici de la recuperació del sector.


La cloenda de la jornada va anar a càrrec del president de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, qui va agraïr la lleialtat de
l’Associació Provincial de Fabricants d’Àrids i Formigons de Lleida i del Gremi d’Àrids de Catalunya al llarg d’aquests anys.

L’acte va comptar amb la participació del director de l’IES Mollerussa, Sr. Antoni Reig; del cap de la Secció d’Activitats Radioactives, Extractives i Energia de Lleida, Sr. Antoni Moreno i del gerent del Gremi d’Àrids de Catalunya, Sr. Jaume Puig.

La jornada es va iniciat amb una visita a la Fira Agrària de Mollerussa i va finalitzar amb un dinar de germanor al mateix IES Mollerussa.

 

COELL

Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes al diari SEGRE: “L’empresari vol crear llocs de treball i pagar bé”

Adjuntem l’enllaç on podreu llegir l’entrevista del President de COELL al diari SEGRE del passat 29 de gener.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes al diari LA MAÑANA: "Ser empresari és fer una cursa d'obstacles"

Adjuntem l’enllaç on podreu llegir l’entrevista del President de COELL al diari LA MAÑANA del passat 2 de febrer.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, a Ràdio Lleida

El president de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, va ser entrevistat a Ràdio Lleida el passat 29 de gener per analitzar la situació empresarial, concloent que si bé hi ha signes de recuperació, també hi ha intranquil·litat.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, al programa Lleida al dia de Lleida Televisió

Adjuntem l’enllaç on podreu veure l’entrevista del President de COELL al diari SEGRE del passat  4 de març, qui va parlar de com afronta la presidència de la patronal lleidatana en uns moments en que els indicadors econòmics apunten a una lleugera recuperació econòmica.

Seguir enllaç

 
INFO FISCAL

Jornada “Com afecta la reforma fiscal a les empreses i els autònoms”

COELL oferirà dimecres 18 de març de 18 a 19 hores una xerrada pràctica i gratuïta de les principals novetats i reformes fiscals per l’ exercici 2015 que poden afectar a les nostres empreses. Farem un repàs a aquells aspectes més interessants de la nova tributació d’IVA , d’ IRPF i  d’Impost de Societats o de Llei general Tributària. Sempre, però, des del punt de vista més pràctic per a la nostra activitat de negoci i amb l’objectiu que, conèixer aquestes novetats, ens permeti avançar-nos en la presa de decisions i planificar una tributació adequada en cada cas.

El seminari s’adreça a autònoms, empresaris, economistes, administradors de societats, directius, administratius i, en definitiva, a personal amb càrrecs relacionats amb els  riscos financers, fiscals i legals de les empreses. 

Estarà impartit per l’advocat i tècnic d’Hisenda en excedència i col·laborador extern de COELL, Sr. Joan R. Viaña.

 

Entre altres temes, s’abordarà la baixada de tipus impositius; el nou tractament de deduccions i bases negatives; el concepte d’ entitat patrimonial; els límits a la deduïbilitat de despeses  dels autònoms i la nova fiscalitat de mòduls.

 

Els socis interessats a participar-hi poden inscriure’s adreçant-se a la Sra. Aida Quintana Telf. 973-23.21.66,  aquintana.fiscal@coell.org

ÚLTIMES NOTICIES
 
FORMACIO

La Federació de Gremis de la Construcció organitza cursos de Prevenció de Riscos Laborals per a alumnes de l’Institut Castell dels Templers

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) de COELL organitza dos cursos de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) per a treballs de Paleteria, en col·laboració amb el SOC, adreçat a alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) per a joves de 16 anys o més sense titulació per entrar en el mercat laboral o per seguir formant-se.

 

Des de l’Institut Castell dels Templers valoren positivament aquesta iniciativa al permetre dotar als alumnes de les eines per trobar una oportunitat d’accés al treball o a seguir la formació professional, permetent alhora als alumnes a tenir un contacte real amb els organismes i el món laboral.

 

El curs, que està subvencionat al 100% per la Fundació Laboral de la Construcció a través de la Federació de Gremis de la Construcció (FGC), té una durada de 20 hores i s’impartirà a les aules de l’Institut Castell dels Templers en horari de matins.


La Federació de Gremis de la Construcció i l’IMO organitzen un curs de prevenció de riscos laborals de paleteria

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) de Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) de Lleida organitzen conjuntament un curs de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) per a treballs de Paleteria d’avui dia 16 al dia 20 de febrer.
El curs, que està subvencionat al 100% per la Fundació Laboral de la Construcció a través de la Federació de Gremis de la Construcció (FGC), té una durada de 20 hores i s’impartirà a les aules de COELL en horari de matins.

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE