Apunt a l'Associat
Març 2015
Núm. 83
NOTÍCIES Federació d'Empreses de Serveis

Constituït el Gremi d’Indústries Gràfiques de Lleida

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ha acollit avui
l’acte de constitució del Gremi d’Indústries Gràfiques de Lleida, que quedarà
integrat dins de la Federació de Serveis de COELL.


El nou Gremi estarà presidit pel Sr. Eloi Arenas, d’Anfigraf, qui comptarà com a
membres de la Junta amb el vicepresident primer, Sr. Antonio Herrera de
Lerigraf; vicepresident segon, Sr. Xavier Llop, de Gràfiques Llop; secretari,
Sr. Ignasi Fregola, d’Impremta Fregola; tresorer, Sr. Ramon Fernández,
d’Enquadernacions Prats i vocal, Sr. Roger Nadal, de Digigran.L’objectiu del Gremi d’Indústries Gràfiques rau en la promoció i difusió de la tasca que
duu a terme el sector de la indústria gràfica; en l’impuls de la innovació i
modernització empresarial; en la representació i defensa dels interessos dels
empresaris del sector i en la formació professional, tant d’empresaris com de
treballadors.

En aquest sentit, el nou president del Gremi d’Indústries Gràfiques, Eloi Arenas, sosté
que “atès que les noves tecnologies aplicades al sector de les arts gràfiques
han convertit el sector de la indústria gràfica en un àmbit d’actuació en
continu procés d’adaptació, des del Gremi posarem l’accent en la formació per
guanyar en competitivitat”.


Arenas subratlla que la posada en marxa del Gremi té la voluntat “d’agermanar el
sector per tal de teixir una relació més oberta i posar fre a la competència
deslleial que hi pugui haver dins el nostre àmbit”.

NOTÍCIES ASSOCIACIÓ PROVINCIAL D'AUTOESCOLES

Curs de tacògraf de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Lleida

L'associació Provincial d'Autoescoles de la província de Lleida ha organitzat un curs FORFOR de Tacògraf conjuntament amb l'empresa SIEMENS.

 

Aquest curs d'especialització és una continuació de la formació realitzada l'any passat on es va tractar tot el tema de Legislació relativa al Tacògraf Reglament Europeu 561/2006,  aquesta edició està basada en l'Aparell del Tacògraf; és per això que SIEMENS ha estat l'empresa encarregada de portar a terme aquest curs.

 

L'Associació d'Autoescoles de Lleida organitza periòdicament cursos d'especialització per tal de poder donar una formació Continua als seus professors. 

NOTÍCIES ASSOCIACIÓ FOTÒGRAFS PROFESSIONALS

3ª Trobada dels professionals d’Audiovisuals i Multimèdia de Lleida

L’Associació de Professionals Arts Visuals de Lleida (APAV) ha organitzat la 3ª Trobada de professionals del sector d’Audiovisuals i Multimèdia els dies 10, 11 i 12 d’abril al balneari de Rocallaura.

 

El dia 10 està realitzarà un workshop a càrrec del reconegut Víctor Lax; el dia 11 es durà a terme una taller de fotografia nupcial Fine Art a càrrec de Carles Figuerola

 

La trobada finalitzarà el dia 12 d’abril amb una festa familiar, que inclourà una ruta fototurística poètica i visual.

 

Aquest esdeveniment ha constituït un punt de partida  per situar els professionals de la imatge en una millor cobertura de mercat ateses les necessitats d’innovació que registra aquest sector. És així que s’ha posat de relleu la necessitat de crear una nova imatge corporativa per als professionals associats al pack projecte d’oferta de treball per tal d’assolir un fort diferencial en el sector.

COELL

Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes al diari SEGRE: “L’empresari vol crear llocs de treball i pagar bé”

Adjuntem l’enllaç on podreu llegir l’entrevista del President de COELL al diari SEGRE del passat 29 de gener.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes al diari LA MAÑANA: "Ser empresari és fer una cursa d'obstacles"

Adjuntem l’enllaç on podreu llegir l’entrevista del President de COELL al diari LA MAÑANA del passat 2 de febrer.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, a Ràdio Lleida

El president de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, va ser entrevistat a Ràdio Lleida el passat 29 de gener per analitzar la situació empresarial, concloent que si bé hi ha signes de recuperació, també hi ha intranquil·litat.

Enllaç


Entrevista del President de COELL, Sr. Josep Maria Gardeñes, al programa Lleida al dia de Lleida Televisió

Adjuntem l’enllaç on podreu veure l’entrevista del President de COELL al diari SEGRE del passat  4 de març, qui va parlar de com afronta la presidència de la patronal lleidatana en uns moments en que els indicadors econòmics apunten a una lleugera recuperació econòmica.

Seguir enllaç

 
INFO FISCAL

Jornada “Com afecta la reforma fiscal a les empreses i els autònoms”

COELL oferirà dimecres 18 de març de 18 a 19 hores una xerrada pràctica i gratuïta de les principals novetats i reformes fiscals per l’ exercici 2015 que poden afectar a les nostres empreses. Farem un repàs a aquells aspectes més interessants de la nova tributació d’IVA , d’ IRPF i  d’Impost de Societats o de Llei general Tributària. Sempre, però, des del punt de vista més pràctic per a la nostra activitat de negoci i amb l’objectiu que, conèixer aquestes novetats, ens permeti avançar-nos en la presa de decisions i planificar una tributació adequada en cada cas.

El seminari s’adreça a autònoms, empresaris, economistes, administradors de societats, directius, administratius i, en definitiva, a personal amb càrrecs relacionats amb els  riscos financers, fiscals i legals de les empreses. 

Estarà impartit per l’advocat i tècnic d’Hisenda en excedència i col·laborador extern de COELL, Sr. Joan R. Viaña.

 

Entre altres temes, s’abordarà la baixada de tipus impositius; el nou tractament de deduccions i bases negatives; el concepte d’ entitat patrimonial; els límits a la deduïbilitat de despeses  dels autònoms i la nova fiscalitat de mòduls.

 

Els socis interessats a participar-hi poden inscriure’s adreçant-se a la Sra. Aida Quintana Telf. 973-23.21.66,  aquintana.fiscal@coell.org

ÚLTIMES NOTICIES
 
FORMACIO

La Federació de Gremis de la Construcció organitza cursos de Prevenció de Riscos Laborals per a alumnes de l’Institut Castell dels Templers

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) de COELL organitza dos cursos de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) per a treballs de Paleteria, en col·laboració amb el SOC, adreçat a alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) per a joves de 16 anys o més sense titulació per entrar en el mercat laboral o per seguir formant-se.

 

Des de l’Institut Castell dels Templers valoren positivament aquesta iniciativa al permetre dotar als alumnes de les eines per trobar una oportunitat d’accés al treball o a seguir la formació professional, permetent alhora als alumnes a tenir un contacte real amb els organismes i el món laboral.

 

El curs, que està subvencionat al 100% per la Fundació Laboral de la Construcció a través de la Federació de Gremis de la Construcció (FGC), té una durada de 20 hores i s’impartirà a les aules de l’Institut Castell dels Templers en horari de matins.


La Federació de Gremis de la Construcció i l’IMO organitzen un curs de prevenció de riscos laborals de paleteria

La Federació de Gremis de la Construcció (FGC) de Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) de Lleida organitzen conjuntament un curs de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) per a treballs de Paleteria d’avui dia 16 al dia 20 de febrer.
El curs, que està subvencionat al 100% per la Fundació Laboral de la Construcció a través de la Federació de Gremis de la Construcció (FGC), té una durada de 20 hores i s’impartirà a les aules de COELL en horari de matins.

 

Per qualsevol consulta relacionada amb aquest butlletí, si us plau, adreceu-vos a: info@coell.org

© COELL | CONTACTE