Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

COELL tanca una aliança per fomentar l’FP Dual en els sectors econòmics de Lleida

divendres, 20 de setembre de 2019

L’adhesió amb l’Alianza para la FP Dual s’ha formalitzat en una jornada sobre formació i ocupació en què també hi ha participat Bon Àrea

El president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Josep M. Gardeñes,i el Senior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans, han tancat avui un acord d’adhesió entre la patronal lleidatana i l’Alianza para la Formación Profesional Dual.

L’Alianza es va constituir l’any 2015 de la mà de la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya per tal d’impulsar la Formació
Professional Dual arreu de l’estat. Actualment, la xarxa compta amb més de 1.000 entitats adherides que treballen per millorar l’ocupació dels joves a través d’un model d’FP Dual de qualitat.

L’acte s’ha desenvolupat en el marc de la jornada “Formació i ocupació en els sectors, camí de l’FP Dual”, coorganitzada per COELL i l’Alianza para la Formación Profesional Dual, la qual ha servit per presentar i donar a conèixer els beneficis d’aquest model d’aprenentatge i els requisits necessaris per a la seva execució dins de les empreses.

En el decurs de la jornada tambés’ha pogut conèixer el cas d’èxit de Bon Àrea Agrupa de la mà del seu directorde RRH, Antoni Condal.

El president de COELL, Josep Maria Gardeñes, ha destacat que “el model d’FP Dual constitueix un patró educatiu innovador que preveu reorientar el sistema per millorar les possibilitats d’inserció professional dels joves, un fet molt a tenir en compte en el context d’atur i precarietat laboral”.

“Des de COELL –ha recordat- tenim clar que la formació és la clau de futur per a la competitivitat i per millorar la qualificació professional”, tot subratllant que “un altre dels reptes que tenim al davant és el de prestigiar la formació professional i fer-la atractiva i convincent tant per al jovent com per a la societat en general”.

Finalment, Gardeñes ha agraït “l’oportunitat de COELL de formar part  de l’Alianza para la Formación Profesional Dual perquè permetrà posar fil a l’agulla per potenciar aquest model entre els joves de Lleida”.
 
Per la seva part, el Senior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, Guillem Salvans, ha explicat que l’FP Dual “és un model on el centre educatiu i l’empresa es corresponsabilitzen de la formació de l’aprenent, és a dir, aquest es forma de manera alterna en ambdós indrets”.

Segons el Departament d’Educació, aquest curs 2019-2020 es preveu que un total de 9.000 alumnes de segon curs d’FP Dual realitzin la seva formació a l’empresa, enfront els 7.737 alumnes registrats l’any anterior. Salvans ha destacat també que “les empreses són les primeres que han de mostrar el seu compromís amb el model d’FP Dual perquè  és la formació que imparteixen la que ofereix un  valor afegit per als alumnes”. En aquest sentit, ha recordat que el curs passat un total de 4.492 empreses van acollir aprenents i aquesta xifrar augmentarà any rere any”.

 

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org