Racó de l'Associat

LOGO FGC SMALL LOGO AEF SMALL LOGO AGRISEC SMALL LOGO FES SMALL LOGO GSAS SMALL

Vols Associar-te?

Associa't i gaudeix de tots els avantatges que t'ofereix COELL

Incertesa davant les imminents mesures i restriccions a Lleida i set municipis del Segrià

COMUNICAT DE LA JUNTA DE COELL

dimarts, 14 de juliol de 2020

La Junta de COELL destaca l’actual en què es veu  immers elteixit empresarial dels municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granjad’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre, en vies de confinament.

Al seu parer, la gestió no ha estat l’escaient i, en aquest sentit, no esconsidera que s’hagi s’ha actuat proactivament, utilitzant els mitjans imecanismes actuals, així com el mecanisme de control. Després de tres mesos deconfinament, ara a Lleida sembla que tornem al punt de partida, fet que estàgenerant incertesa i confusió.

Des de COELL es remarca que no quedaria justificada l’aturada de l’activitat i s’advoca per unagestió de la pandèmia amb més mecanismes de control i incidint en la educació a
la població, més que apostant per un confinament de la població.

Alhora, des deCOELL apunta que, en tant que estem immersos en una economia global,  els perjudicis poden ser greus, i més quanl’empresariat  està complint amb elsprotocols i mesures de prevenció correctes i s’està oferint un treball segur.

Aquesta situacióés, al parer de COELL, desconcertant i insostenible i es reclama que  s’aturi el perjudici social i econòmic queestan registrant Lleida i els set municipis afectats per la mesura, fet que aboca a una situació de desànim.

Tanmateix, tot i ser conscients de la situació que suposa aquesta pandèmia i la manca deconsciència envers la gravetat dels contagis, des de COELL no es pot admetre que la imatge de Lleida i el Segrià quedigreument afectada a conseqüència d’una gestió poc eficaç de l’expansió delscontagis.

“No es pot permetre el deteriorament de laimatge del sector agrari i ramader, principals sectors econòmics del Segrià, i proactius en la proposta de mesures de desinfecció de la ciutat  i en l’aplicació de les mesures de prevencióen el camps”, subratllen.

El teixit empresarial de Lleida i el Segrià considera que no es pot tancar tothom i no es pot paralitzar l’economia del Segrià i,és per això, que des de COELL es demana que “es destinin recursos per fer els controls adequats i s’adoptin les mesures sanitàries correctes i actuacions adreçades en aquest sentit”.

Des de COELL també s’insta a dir “prou” a la imatgemalmesa de Lleida i el Segrià, on empreses i ciutadania segueixen bonespràctiques en el fre de l’expansió de la pandèmia del Covid-19.

Al parer de COELL, es necessita claredat en la normativa i  acabar amb la incertesa i les contradiccions. “Les empreses han de tenir la seguretat jurídica que els permeti laviabilitat dels negocis i el manteniment  de l’ocupació amb seguretat –es concreta des de la patronal lleidatana, tot preguntant-se- quinssectors podran mantenir l’activitat més enllà del perímetre confinat, quinsinstruments podran acollir-se empreses i treballadors?”

Així mateix, i per últim, COELL subratlla la necessitat de rebre ajuts econòmics per a aquellssectors i activitats que vegin paralitzada o reduïda la seva activitat.

 

Vols més informació?

Nom

Empresa

Correu Electrònic

Comentaris

 
 
 
Rambla Ferran, 32 / 25007 Lleida - 973 23 21 66 coell@coell.org